Mai mult de jumatate din companiile din Silicon Valley isi externalizeaza activitatile, iar aproape jumatate din aceste posturi externalizate ajung in India, potrivit unui studiu realizat de Santa Clara University.
Mai mult de 53% din companiile din Silicon Valley intervievate au declarat ca isi externalizeaza in parte sau in intregime operatiunile. Iar India este cel mai mare beneficiar.
"India are forta de munca specializata, vorbitoare de limba engleza, ceea ce face din ea cea mai atractiva destinatie pentru outsourcing", spune Mario Belotti, profesor de economie la Universitatea Santa Clara.



Insa liderii IT din India sunt atenti la alte tari care isi croiesc drum pe piata outsourcing. China, Rusia si Filipine sunt regiunile care beneficiaza de o parte din outsourcing.
China de exemplu a obtinut 8% din posturile externalizate, potrivit studiului.
In timp ce outsourcing-ul ramane cea mai mare componenta a modului in care se fac afacerile in Silicon Valley, cateva sectoare au renuntat partial sau in intregime la outsourcing. Productia a inregistrat un declin notabil.


In august, 39 % dintre companiile chestionate au raportat ca si-au externalizat operatiunile de productie in ultimele trei luni, comparativ cu 48% in urma cu doi ani.
Mare parte din aceasta scadere s-a inregistrat in domeniile electronicii si semiconductorilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri