Intre 19 si 20 octombrie, peste 350 de specialisti ai tehnologiei informatiei si comunicatiilor, dar si reprezentanti ai administratiilor guvernamentale de pe toate continentele se vor intalni la Bucuresti pentru a dezbate subiecte esentiale ale momentului la nivel local, regional si international din perspectiva globala.
"Romania face parte din Uniunea Europeana deja, se afla intr-o perioada oportuna si, din acest motiv, am crezut ca este posibil sa organizam editia din acest an la Bucuresti. Am discutat cu oficialii Comisiei Europene si am decis impreuna ca Global Forum 2009 sa se desfasoare aici. Iar acest lucru va avea o influenta deosebit de importanta asupra sectorului IT din Romania", a afirmat Sylviane Toporkoff, presedinte si fondator al Global Forum.

Pentru sustinerea evenimentului, Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM), unul din parteneri, a incercat sa stranga fondurile necesare. Bugetul alocat organizarii Global Forum 2009 ar putea depasi suma de 250 - 300.000 euro, potrivit fondatorului FNTM, Marius Bostan.

"Editia a XVIII-a a Global Forum este una fara precedent, fiecare sesiune a evenimentului beneficiind de prezenta unui expert din cadrul Comisiei Europene in domeniul tehnologiei informatiei si a comunicatiilor din perspectiva locala, regionala si internationala. Convergenta dintre industriile de telecomunicatii, tehnologia informatiei si audiovizual implica dezvoltarea Societatii Informationale la nivel de oras, regiune si tara, devenind un instrument eficient de lupta anticriza", a declarat Toporkoff.

In acest an, opt reprezentanti ai Comisiei Europene se vor afla la eveniment. Astfel, vor participa la Global Forum 2009 Joao Da Silva, director pentru tehnologiile informatiei si comunicatiilor al CE, repezentanti ai celor mai importante companii din industrie - Gerard M. Mooney, director relatii guvernamentale internationale si educatie in cadrul IBM SUA., Dorothy Attwood, vicepresedinte al Directiei de Reglementare si Protectie a Accesului la Informatii AT&T Service SUA, Jacquelynn Ruff, vicepresedinte Dezvoltarea Politicilor Publice si Relatii Guvernamentale Internationale Verizon SUA, si, de asemenea, reprezentanti guvernamentali la cel mai inalt nivel: Mark Seifert, consilierul presedintelui Obama in cadrul Administratiei Nationale de Telecomunicatii si Informatii din Statele Unite ale Americii, Yu Xiao Hui, director in cadrul Academiei de Cercetare in Telecomunicatii China, Najat Rochdi, director adjunct al Biroului de la Geneva, in cadrul Programului de Dezvoltare a Natiunilor Unite (UNDP), Elvetia, Thomas Rosch, Comisia Federala de Comert SUA, Robert Hensler, Cancelar de Stat al Statului Geneva, Elvetia.

Implementarea tehnologiilor informatiei si comunicatiilor in cat mai multe sectoare de activitate la nivel public si privat constituie o prioritate pe agenda internationala a societatilor lumii, sesiunile Global Forum fiind dedicate tematicilor de actualitate stringenta ale domeniului.

Astfel, vor fi prezentate si dezbatute la Bucuresti concepte cum ar fi cele de e-Guvernare, e-Sanatate, sisteme de plati electronice, e-Green si impactul tehnologiilor asupra mediului, telemedicina, media digitala, dezvoltare a Internetului broadband de mare viteza, redefinire a dialogului dintre stat si societate prin comunicarea electronica, solutii si aplicatii care servesc interesului cetateanului in scopul imbunatatirii calitatii vietii.

De asemenea, in cadrul Global Forum o sesiune speciala va fi dedicata unei teme de maxim interes dezbatute la nivel mondial intre Uniunea Europeana, Statele Unite ale Americii si China cu privire la normele de reglementare a utilizarii Internetului si accesului la informatii.

"Vom asista la mici <<razboaie>> in zona de reglementare, mai ales intre americani si chinezi si vom avea ocazia sa gasim solutii pentru imbunatatirea sectorului IT si telecom din Romania", a spus Marius Fecioru, secretar de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).

Romania este prima tara din est-ul Europei care a fost aleasa pentru a fi gazda unui eveniment de asemenea anvergura, lucru care poate aduce posibilitati multiple companiilor din zona IT existente pe plan local si tarii, in general.

"Concluziile Global Forum 2009 la Bucuresti, in urma sesiunilor de dezbateri ale expertilor din peste 30 de tari vor fi comunicate Comisiei Europene si guvernelor lumii ca recomandari strategice pentru dezvoltarea Societatii Informationale", a mai spus Sylviane Toporkoff.

Totodata, cu prilejul acestei intalniri, vor fi lansate spre dezbatere subiecte precum reorganizarea aspectului radio, trecerea de la televiziunea analogica la cea digitala, modernizarea si dezvoltarea retelelor de Internet etc., a aratat directorul executiv al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), Eduard Lovin.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri