Producatorul de software Microsoft este foarte aproape de a incheia un acord cu Comisia Europeana privitor la procesul antitrust care a avut loc in ultimii 10 ani, au anuntat membri ai autoritatilor de reglementare din Europa.

O propunere din luna iulie a companiei pentru a inlatura acuzatiile de monopol a fost considerata insuficienta de Comisia Europeana, precum si de rivalii din industria software. Totusi, se pare ca ultima oferta a producatorului software a multumit oficialii europeni.

"Credem ca acesta este un raspuns", a declarat comisarul european in probleme de competitie, Neelie Kroes.

"Cred ca este un acord demn de incredere pe care il facem. Nu poate fi o confuzie deoarece este rezultatul final al unor discutii indelungate intre mine si directorul executiv Steve Ballmer", a mai spus comisarul.

Noua reglementare ofera rezolvari la acuzatii conform carora Microsoft distorsioneaza competitia in favoarea sa pe piata browser-elor web, oferind un avantaj necinstit browser-ului Internet Explorer (IE) in fata rivalilor.

De asemenea, a primit acuzatii ca Microsoft a ascuns informatii importante de interoperabilitate din partea rivalilor, prevenindu-i sa concureze corect impotriva Microsoft Office, precum si a altor produse software, a anuntat comisia.

Comisia Europeana cere producatorului software sa creeze un tabel in interiorul sistemului de operare Windows care sa afiseze 12 browsere web si sa ofere tuturor aceeasi vizibilitate ca si IE.

Saptamana aceasta, Comisia Europeana va distribui o noua oferta din partea Microsoft catre partile implicate in caz, inclusiv producatorii rivali de software.

Kroes a declarat ca este sigura ca o parte dintre rivalii Microsoft nu vor fi satisfacuti de noua propunere. "O parte dintre rivali nu sunt niciodata multumiti pe deplin", a declarat comisarul.

Comisarul a declarat ca se asteapta sa primeasca alte critici dar a adaugat ca in opinia sa propunerea Microsoft va reface efectiv competitia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri