Palm si-a updatat dispozitivele handheld ca parte a strategiei sale de rebranding, prin care isi va impune numele Palm asupra tuturor celorlalti competitori.
Producatorul a declarat ca noile sale handheld-uri denumite Z22 si TX sunt disponibile pe site-ul sau online. CU preturi de 199$ si respectiv 299$, Palm isi propune sa vanda noile handheld-uri clientilor care cauta o cale usoara de a accesa cultura PDA.

"Acum ca detinem din nou bradul Palm, ne concetram pe promovarea sa. Oamenii ne cunosc mai mult pentru numele Palm, decat pentru Tungsten sau Zire", a declarat managerul de produs Raj Doshi.
Palm va pastra numele LifeDrive si Treo, dar se va referi la ele ca la Palm LifeDrive si Palm Treo.



Una dintre principalele imbunatatiri aduse dispozitivului TX este faptul ca acesta include acum un acces 802.11 sau Wi-Fi, fiind cel de al treilea dispozitiv Palm ce are o astfel de caracteristica. Primul este Tungsten C, lansat in aprilie 2003 la un pret de 499$, urmat de Life Drive, lansat in aceasta vara.

Dispozitivul TX este dotat cu un procesor Intel XScale 312MHz si are si capacitati Bluetooth. Dispozitivul are si o optiune de accesare a fisierelor de pe un PC prin servere de la Awenu, precum si vizualizarea de fisiere media prin serviciul MobiTV.

Doshi a declarat ca Palm compara functiile dispozitivului TX cu cele ale produselor similare Hewlett-Packard rx1950, cu un pret de 299$ si Dell X51, cu un pret de 399$.

Dispozitivul Z22 inlocuieste modelul Zire 21 drept cel mai ieftin dispozitiv Palm. Acum cu un procesor Intel si un ecran color, are dimensiunea unui pachet de carti de joc. Noul Z22 ruleaza cu versiunea 5.4.9 a sistemului de operare Palm (cunoscuta si ca Garnet).


Compania a anuntat ca a redus cu 50$ pretul pentru dispozitivul Tungsten E2, care este vandut acum la un pret de 199$.

Recenta decizie a Palm de a utiliza software-ul Windows Mobile nu se va extinde si asupra Z22 si TX, cel putin nu in viitorul apropiat.
Aceste dispozitive ruleaza cu versiunea Garnet a sistemului de operare Palm OS, dar compania lucreaza din greu la noua versiune a Palm OS, care va include cod din nucleul Linux, deoarece furnizorul PalmSource este in prezent in negocieri pentru a fi achizitionat de compania japoneza Access.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri