Comisia Europeana (CE) a initiat procedura legala impotriva Romaniei pentru nerespectarea normelor comunitare care impun separarea dintre autoritatile de reglementare in sectorul telecomunicatiilor si furnizorii de servicii de telecomunicatii.
Astfel, Bruxelles-ul a trimis Romaniei o scrisoare de notificare oficiala, aceasta fiind prima etapa a unei proceduri privind incalcarea dreptului comunitar, informeaza NewsIn.

Aceasta este, insa, a doua procedura privind incalcarea dreptului comunitar initiata de Comisie impotriva Romaniei in legatura cu independenta autoritatii de reglementare in sectorul telecomunicatiilor, dupa ce prima procedura privind incalcarea dreptului comunitar, aflata inca in curs, a fost initiata in ianuarie 2009 si se refera la demiterea presedintelui autoritatii de reglementare.

"Garantarea faptului ca structurile guvernamentale responsabile cu reglementarea nu sunt implicate in acelasi timp in detinerea si controlul companiilor de telecomunicatii de stat reprezinta unul dintre principiile care asigura independenta si impartialitatea autoritatilor nationale de reglementare in sectorul telecomunicatiilor. De asemenea, aceasta separare face ca reglementarea sa fie in interesul consumatorilor si al concurentei efective, factorul determinant al pozitiei de lider a Europei in sectorul telecomunicatiilor", a declarat comisarul european pentru telecomunicatii, Viviane Reding (foto).

"Acest principiu trebuie respectat in toate cazurile in care ministerele indeplinesc sarcini de reglementare in domeniul telecomunicatiilor. Prin urmare, fac un apel la autoritatile romane sa se asigure ca Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale din Romania indeplineste aceasta cerinta legala", a completat Reding.

CE a reiterat apelul adresat Romaniei de a se asigura ca autoritatile de reglementare in sectorul telecomunicatiilor nu au interese de afaceri pe piata telecomunicatiilor.

CE mai deruleaza in prezent proceduri privind incalcarea dreptului comunitar referitoare la independenta autoritatilor nationale de reglementare in sectorul telecomunicatiilor, trei dintre acestea fiind inca in curs. Procedurile privind incalcarea dreptului comunitar initiate impotriva Lituaniei si Letoniei se refera la separarea functiilor de reglementare si gestionarea drepturilor de proprietate in sectorul telecomunicatiilor, iar procedura initiata impotriva Slovaciei se refera la demiterea presedintelui autoritatii de reglementare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri