Compania Walt Disney face inca un pas catre lumea digitala si o numeste pe Sheryl Sandberg (40 de ani), directorul operational al retelei sociale Facebook, in boardul de conducere majorand astfel numarul directorilor la 13, scrie cotidianul american The Wall Street Journal.
Nominalizarea lui Sheryl Sandberg, un veteran al mass-mediei online, sefa Facebook lucrand anterior la Google, vine in contextul in care tot mai multe companii traditionale de media, incluzand Disney cauta metode prin a se adapta dorintelor consumatorilor care stau din ce in mai mult pe internet.

“Doamna Sandberg vine cu o foarte mare experienta in lumea online, o importanta practica internationala si o profunda intelegere a comportamentului consumatorului”, afirma John E. Pepper Jr, presedintele Consiliului de Administratie al Disney.

Actionarii vor vota daca sunt sau nu de acord cu nominalizarea lui Sandberg si vor vota de asemenea pentru realegerea celorlalti 12 directori pe 10 martie, la intalnirea anuala a actionarilor.

Sandberg a fost numita ca director operational al Facebook in martie 2008, dupa plecarea lui Owen Van Natta, in prezent director executiv al retelei sociale MySpace detinute de News Corp, compania patronata de Rupert Murdoch, scrie CNET News, unul dintre cele mai importante site-uri de stiri din domeniul tehnologiei.

Inainte de a fi angajata la Facebook, Sandberg a fost vicepresedintele de operatiuni si vanzari online la nivel international al motorului de cautare Google, iar in prezent mai face parte din conducerea Starbucks Corp, cel mai mare lant de cafenele la nivel mondial

Aceasta nu este prima mutare a Disney in online. Compania detine jocul online Club Penguin, cumparat in octombrie 2007 pentru 350 de milioane de dolari, din primavara este partener in site-ul de video Hulu, alaturi de NBC and News Corp, iar acum este in discutii cu Apple pentru pentru a oferi televiziune pe internet.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri