Prima jumatate a acestui an va fi una foarte dificila cu ”achizitii de avarie si falimente”, scaderea urmand sa se termine in a partea a doua din 2010, scrie pe blogul personal Radu Georgescu, presedintele grupului Gecad, care face o analiza a crizei din domeniul IT in Romania, America, Europa, Chinia si India.
”Noi abia acum ne prindem ca incepe criza. Momentul asta ne prinde cu buzunarele goale, cand deja nu prea mai avem multe de facut. O sa incepem deci sa taiem costuri, ceea ce o sa conduca la un efect de bulgare de zapada. Oameni fara job, firme in faliment (vezi Flamingo). Din fericire gradul de indatorare este foarte mic, deci nu prea cadem de sus. Probabil ca oamenii buni nu vor avea probleme, dar cei fara chef de treaba vor suferi (din efectele benefice ale crizei ). Industria IT inca se bazeaza foarte mult pe comenzi guvernamentale si deci vom depinde de ei (din fericire, Gecad nu are legatura cu subiectul ). Probabil ca in H1 din 2010 ne asteapta ce este mai rau, inclusiv achizitii de avarie si falimente, posibil ca in H2 sa atingem fundul gropii. Ce putem face este sa ne indreptam catre economiile care au iesit deja din criza (America, China) si sa incercam sa aducem bani de acolo. In locul TAROM-ului as face o cursa directa Bucuresti San Francisco. Ar fi plina de oameni de IT.

Din grupul Gecad lansat de Radu Georgescu in 1992 fac parte companiile Gecad Technologies/Axigen (mesagerie electronica), Gecad Net (servicii de securitate IT), Gecad ePayment si Avangate (comert electronic) si Gecad Software (servicii de business), firme care au inregistrat in 2008 un business o cifra de afaceri de 7,2 milioane de euro si pierderi de 1,8 milioane de euro.

In septembrie 2009, Georgescu declara pentru Wall-Street ca isi doreste ca firmele sa fie profitabile in curand, iar la iesirea din criza sa devina mai puternice decat competitorii.

Pentru ca isi doreste ca grupul sa ajunga pe profi, in ultimul an si jumatate antreprenorul a orientat operatiunile Gecad Techonologies/ Axigen, producatorul solutiei de mesagerie electronica Axigen si cele ale Avangate, divizia internationala a Gecad ePayment, integrator de solutii de comert electronic catre Orientul Mijlociu, Rusia, Japonia, dar mai ales China.

Despre China, Georgescu afirma pe blogul sau ca este “piata perfecta aparent, daca nu ar fi atat de greu de inteles din punct de vedere cultural, mai ales la cultura de business”


Citeste mai multe despre cum vede antreprenorul si totodata unul dintre cei mai importanti oameni din industria de IT locala criza in America, Europa , China si India.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri