Tendinta de consolidare a pietei online care a inceput in 2009 va continua si in acest an, cand este posibil sa vedem noi fuziuni si achizitii, a afirmat Catalin Mihailescu, managing partner al companiei Kelion Online, care detine magazinul online de IT si electronice MarketOnline.
Printre cele mai importante consolidari din comertul online in 2009 s-au numarat achizitia a 51% din eMag de catre Asesoft Distribution, divizia de distributie a grupului Asesoft controlat de Sebastian Ghita, si achizitia PC Garage de catre Fit Distribution, grupul condus de Marius Ghenea, care mai are in portofoliu magazinele online PCfun si ElectroFun.

“In perioade de criza comertul online ar trebui sa fie cel mai putin afectat. Costurile generale mai mici ar trebui sa ofere cumparatorului un plus de servicii suplimentare si o dezvoltare corecta a comertului online. E posibil sa continue tendinta de consolidare a afacerilor online inceputa in 2009 si sa vedem noi fuziuni sau achizitii”, a declarat, pentru Wall Street, managerul Kelion Online, compania care in afara de marketonline.ro mai detine si magazinele online azerty.ro, ghelir.ro si mediadot.ro.

In luna decembrie a anului trecut vanzarile MarketOnline au fost cu 20% mai mari comparativ cu decembrie 2008 si in crestere cu 41% fata de luna noiembrie 2009. Desi a fost criza, Mihailescu afirma ca aceste cifre sunt asemanatoare cu cele inregistrate si in anii anteriori crizei.

Cele mai bine vandute produse au fost notebook-urile, produsele vedete ale anului trecut, acestea fiind printre preferatele clientilor, dupa cum afirma reprezentantii a foarte multe companii din IT.

“Gama de produse cu pret mediu este in continuare cea mai vanduta, dar se observa o schimbare a preferintelor cumparatorilor vizavi de caracteristicile acestor produse. Imbunatatirea substantiala a raportului performanta/pret a procesoarelor, echiparea standard cu sisteme wireless, a facut ca decizia de cumparare sa se schimbe catre alte caracteristici. Greutatea cat mai redusa, autonomia cat mai mare, noua tehnologie LED backlight (n.red luminarea monitorului din spate), sistemul de operare si designul fac acum diferenta. Pe urmatoarele locuri se claseaza televizoarele LCD si LED, precum si telefoanele mobile”, afirma Catalin Mihailescu.

Marketonline este unul dintre cele mai importante magazine online, alaturi de PCfun, eMag.ro si Cel.ro.

Catalin Mihailescu este administratorul Kelion Online din primavara anului trecut, cand compania condusa de Mihailescu a cumparat Grifon Group, firma care a dezvoltat anterior marketponline.ro si mediadot.ro. Pana atunci directorul executiv al companiei a fost Mugur Frunzetti, care a declarat in ianuarie anul trecut ca MarketOnline a avut vanzari de 13,3 milioane de euro in 2008, in crestere cu peste 140% fata de anul 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri