In ultimul trimestru din 2009, telefonul iPhone, dezvoltat de Apple, a acumulat 16,6% din vanzarile de smartphone-uri, in scadere de la 18,1%, cat a inregistrat in trimestrul anterior, scrie Wall Street Journal, care citeaza un raport al companiei de cercetare ABI Research.
Apple a vandut 8,7 milioane de iPhone-uri in trimestrul al patrulea, ceea ce inseamna o crestere cu 18% fata de trimestrul anterior. Insa in trimestrul al patrulea piata smartphone-urilor a crescut cu 26%, dupa ce Motorola a lansat primul terminal cu platforma Android, iar Nokia a vandut 4,6 milioane de terminale.

Ultima data cand cota de piata a iPhone a scazut a fost in trimestrul patru din 2008, anunta ABI Research.

Michael Morgan, analist al companiei, e de parere ca Apple s-ar putea afla in aceeasi faza in care s-a aflat si Razr. In 2004, Motorola a lansat telefonul Razr, care s-a bucurat de foarte mare succes, insa, dupa mai putin de doi ani in care a fost vandut acelasi telefon cu acelasi aspect, popularitatea acestuia a scazut.

Totusi, producatorul de computere se bucura de unele dintre cele mai mari marje de profit din industrie si este un etalon al industriei pe care a influentat-o in totalitate. Totusi, analistul Michael Morgan crede ca "o scadere a cotei de piata intr-un trimestru cu vanzari record este un semn de ingrijorare".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri