Desi anul trecut vanzarile de camere foto au scazut cu 45%, Germanos, cel mai important retailer de telefoane mobile pe piata locala, anunta ca acestea au inregistrat vanzari mai mari decat in 2008 in cele 250 de magazine pe care le detine in toata tara.
Printre alte produse care s-au vandut bine in 2009 se numara sistemele de navigatie prin satelit si kiturile Bluetooth.

Astfel, vanzarile de sisteme GPS au crescut semnificativ desi segmentul acestora a scazut cu 25-30% in 2009 , iar cele de kituri „maini libere”, care reprezinta aproape o jumatate din valoarea vanzarilor de accesorii, au inregistrat o crestere de doua cifre.

„Vanzarile de accesorii si-au mentinut acelasi trend pozitiv ca si anul trecut, in usoara crestere fata de 2008. La acestea s-au adaugat vanzarile semnificative pe categoriile de camere foto si sisteme de navigare, mai ales in cea de-a doua parte a anului”, a declarat Alexandru Munteanu, sales operations manager Germanos Telecom Romania.

Anul trecut s-au vandut aproximativ 55.000-60.000 de sisteme de navigare prin GPS in scadere cu circa 40% fata de 2008, dupa cum declara principalii jucatori in domeniu.

Camerele foto au ajuns in 2009 la vanzari de 34 de milioane de euro, mai mici cu 45% fata de 2008, in fiecare dintre ultimele trei trimestre vanzarile fiind de noua milioane de euro, potrivit companiei de cercetare GFK Romania.

Germanos are aproximativ 250 de unitati in Romania si este specializat in comercializarea de produse si servicii de telefonie mobila precum si accesorii precum telefoane fixe, camere foto si video, carduri de memorie
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri