Steve Jobs, directorul executiv al Apple, apara conditiile de lucru de la fabrica de electronice Foxconn din Taiwan, unde este produs telefonul iPhone, si in cadrul careia s-au inregistrat 10 sincuderi ale angajatilor, scrie presa internationala.
In cadrul conferintei IT All Things Digital organizata de Wall Street Journal in fiecare an, Jobs a atins subiecte precum disputa cu Adobe si depasirea Microsoft ca valoare de piata.

El a luat apararea contractorului sau taiwanez Hon Hai Precision Industry, cunoscut si ca Foxconn, spunand ca sinuciderile angajatilor nu au fost determinate de conditiile de munca, desi initial motivul a fost acesta. Executivul a declarat ca a fost ingrijorat de situatie si ca a incercat sa inteleaga ce se intampla si a fost deschis la colaborare pentru iesirea din aceasta situatie.

Foxconn a anuntat recent ca a marit salariile angajatilor cu aproximativ 30%, mai mult decat a anuntat compania initial. Compania care produce terminale pentru companii ca HP, Dell si Apple a anuntat ca va mari salariile imediat la fabricile din intreaga tara.

Steve Jobs a reiterat faptul ca tehnologia HTML 5 a fost o alternativa mai buna decat Flash de la Adobe. “Uneori trebuie sa alegi lucrurile pe care sa te bazezi pe o cursa lunga”, a declarat executivul, adaugand ca utilizatorii platesc Apple pentru a face aceste alegeri.

In timp ce Apple duce o batalie publica cu Adobe, relatia sa cu fostul aliat Google s-a tensionat dupa ce companiile au devenit rivale in segmente precum telefoanele inteligente, sistemele mobile de operare, browserele web si muzica.

“Relatia cu Google s-a modificat cand Google a decis sa concureze cu noi in special in segmentul telefoanelor mobile. Apple nu are planuri sa patrunda in segmentul cautarilor online sau sa renunte la motorul de cautare Google in produsele sale. Cautarile online reprezinta un segment de care nu suntem interesati”, a declarat Jobs, citat de The Wall Street Journal.

Inca de cand a lansat iPhone, in urma cu trei ani, Apple a primit in Statele Unite plangeri din cauza problemelor de calitate ale partenerului AT&T. Jobs a declarat ca se asteapta ca retelele operatorilor sa se imbunatateasca semnificativ pana la finalul acestei veri.

Steve Jobs a declarat ca se apropie momentul in care foarte putini utilizatori vor mai avea nevoie de un computer obisnuit. Directorul executiv a spus ca tehnologiile avansate vor permite terminalelor ca iPad sa faca lucruri pe care doar desktop-urile sau laptop-urile le pot face in prezent.

De asemenea, Jobs a mai spus ca Apple lucra la dezvoltarea iPad inca dinaintea lansarii iPhone. iPad a fost pus in asteptare deoarece la momentul respectiv telefoanele mobile reprezentau o oportunitate mai mare.

Saptamana trecuta, Apple a depasit Microsoft devenind cea mai mare companie IT dupa valoarea de piata. “Pentru cei ca noi care se afla in industrie de foarte mult timp, este fantastic, insa nu conteaza foarte mult, nu este cel mai important amanunt”, a declarat Jobs, adaugand ca acest titlu nu te determina sa vii in fiecare dimineata la serviciu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri