Cercetarea realizata de Cisco Security Intelligence Operations (SIO) reliefeaza faptul ca 7% din numarul de utilizatori care acceseaza Facebook petrec, in medie 68 de minute pe zi jucand popularul joc interactiv FarmVille.
Mafia Wars a fost cel de-al doilea joc ca popularitate, cu 5% din utilizatori petrecand astfel pana la 52 de minute pe zi/utilizator, in timp ce Cafe World a fost jucat de 4% dintre utilizatori, cu o medie de 36 de minute pe zi.

Desi pierderea productivitatii nu este un pericol efectiv de securitate, se considera ca infractorii online dezvolta diverse metode de a livra malware prin intermediul acestor jocuri.

Forte majore schimba peisajul securitatii IT corporatiste. Retelele de socializare, virtualizarea, cloud computing-ul, si utilizarea masiva a dispozitivelor mobile continua sa aiba un impact dramatic asupra abilitatii departamentelor IT de a mentine o securitate eficienta a retelelor. Pentru a ajuta la administrarea acestor tendinte convergente, companiile ar trebui sa:
  1. impuna politici amanuntite la nivel de aplicatie si utilizatore pe sistemele virtualizate;
  2. implementeze elemente de securitate stricte pentru accesul la informatiile companiei;
  3. creeze o politica oficiala in ceea ce priveste mobilitatea;
  4. investeasca in solutii pentru administrarea si monitorizarea activitatilor din cloud;
  5. ofere angajatilor ghidare pentru utilizarea mediilor sociale la locul de munca.
De asemenea, potrivit studiului, 50% dintre utilizatorii finali recunosc ca cel putin o data pe saptamana ignora politicile companiei care le interzic utilizarea uneltelor de socializare online, in timp ce 27% au spus ca schimba setarile dispozitivelor companiei pentru a accesa aplicatiile interzise.

Infractorii online se folosesc de inovatia tehnologica in avantajul lor si exploateaza diferenta dintre rapiditatea cu care ei gasesc diferite modalitati prin care profita de vulnerabilitati si viteza cu care companiile implementeaza tehnologii avansate pentru a-si proteja retelele.

In timp ce companiile pierd timp evaluand decizia adoptarii retelelor sociale si a tehnologiilor de peer-to-peer, infractorii online sunt printre primii utilizatori ai acestor tehnologii, folosindu-le nu doar pentru a comite infractiuni ci si pentru a-si imbunatati comunicatiile si pentru a grabi tranzactiile dintre ei.

Spamul continua sa creasca

In ciuda limitarilor recente ale operatiunilor infractionale de spam, in 2010 se asteapta cresterea mondiala a volumului de spam cu pana la 30% fata de nivelurile din 2009, conform studiului efectuat de Cisco Security Intelligence Operations (SIO).
Statele Unite au redevenit lider in categoria tarilor din care pleaca cel mai mult spam, urmata de India, Brazilia, Rusia si Coreea de Sud.

Brazilia a inregistrat o scadere cu 4,3% a cantitatii de spam, cel mai probabil deoarece mai multi furnizori de servicii de Internet din tara respectiva limiteaza accesul la Portul 25.

Infractorii cibernetici ataca in continuare siteuri web, insa atacurile lansate sunt cu coordonare temporala strategica, pe mai multe fronturi, avand scopul de a instala keyloggere (programe care inregistreaza toate tastele apasate), back-door-uri si boti. Retelele sociale raman un loc de joaca al criminalilor cibernitici, cu un numar in crestere de atacuri. Noile pericole survin de la un element criminal mai periculos: teroristii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri