Retailerul american online Amazon a epuizat stocul de cititoare de carti electronice Kindle comercializate la preturi de 189 de dolari, iar oficialii companiei nu au declarat cand ar putea fi reinnoit stocul, scrie publicatia PC World.
Faptul ca Amazon a reusit sa vanda toate modelele Kindle la acest pret arata ca retailerul reuseste sa concureze cu succes tabletei iPad lansate de Apple, care a inregistrat vanzari de aproximativ 3,27 milioane de unitati de la lansarea acesteia la inceputul lui aprilie.

Dupa ce Apple a anuntat ca la doar 28 de zile de la lansarea iPad a vandut deja un milion de exemplare, conducerea Amazon a hotarat sa reduca pretul unui dispozitiv Kindle de la 259 la 189 de dolari, in urma acestei decizii vanzarile Kindle crescand de trei ori.

Amazon nu a precizat cate cititoare de carti electronice a vandut pana acum, insa compania americana este cel mai mare jucator in domeniu.

Potrivit companiei de cercetare Forrester Research, in octombrie anul trecut Kindle inregistra o cota de 60% din vanzarile de cititoare de carti electronice pe piata din SUA, acesta fiind urmat de Sony Reader cu 35% din piata.

Aceeasi companie estima atunci ca in acest an in Statele Unite vor fi vandute in jur de sase milioane de cititoare de carti electronice, dublu fata de 2009.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri