Fostul director general al Hewlett-Packard (HP), Mark Hurd, a fost nevoit sa demisioneze din cauza deteriorarii relatiei pe care o avea cu o actrita dintr-un serial de televiziune, care a lucrat ca subcontractoare pentru aceasta companie si care l-a acuzat de hartuire sexuala, relateaza AFP.
Intr-un comunicat dat publicitatii duminica seara, Jodie Fisher, care a depus plangere impotriva lui Mark Hurd, si-a dezvaluit identitatea si si-a exprimat regretul fata de faptul ca Hurd si-a pierdut postul, potrivit Mediafax.

"Am fost surprinsa si intristata ca Mark Hurd si-a pierdut locul de munca din cauza acestui caz. Nu a fost niciodata intentia mea", a declarat ea, adaugand ca a "solutionat plangerea cu Mark, in privat, fara proces", fara sa ofere detalii despre continutul acestui acord.

"Mark si cu mine nu am avut niciodata vreo legatura sau relatie sexuala intima. L-am intalnit pentru prima data in 2007, in timpul unui interviu pentru (ocuparea functiei de) subcontractant al intreprinderii", a precizat ea.

"Cu HP, aveam un contract de munca pentru evenimente la care participa clienti oficiali de rang inalt sau reuniuni ale liderilor la nivel national si in strainatate. (...) Am muncit foarte dur si mi-a placut sa lucrez pentru HP", continua ea.

"Ii doresc toate cele bune lui Mark si familiei lui", a incheiat ea.

Porivit comunicatului, Fisher, o actrita in varsta de aproximativ 50 de ani, blonda, cu ochii caprui si parul lung, este o "mama celibatara care se concentreaza asupra educatiei fiului ei".

Licentiata in stiinte politice, ea a detinut, recent, un post in cadrul unei agentii imobiliare, s-a ocupat de relatiile comerciale in cadrul unei mari intreprinderi americane si a aparut in mai multe emisiuni si seriale de televiziune, in special pe postul de televiziune NBC.

Hurd a demisionat in mod neasteptat, vineri, in urma unei anchete interne lansate din cauza acuzatiilor de hartuire sexuala formulate de Fisher. Ancheta a conchis ca acesta nu a incalcat codul companiei privind hartuirea, dar ca avea o relatie "personala si apropiata" cu aceasta subcontractoare, pe care ar fi fost necesar sa o dezvaluie.

In plus, ancheta a considerat ca fostul director general a facut unele cheltuieli si a disimulat unele facturi pentru a ascunde natura relatiei sale cu Fisher.

Hurd a parasit HP incasand o indemnizatie de concediere si o prima, constand in actiuni, in suma de aproximativ 28 de milioane de dolari.
El va fi inlocuit de directoarea financiara, Cathie Lesjak, in varsta de 51 de ai, pana la angajarea unui nou director general.

Plecarea brusca a lui Hurd, care este artizanul unei redresari spectaculoase a HP, dupa o perioada dificila, in urma plecarii fostului director general Carly Fiorina, deschide o perioada de incertitudine pentru numarul unu mondial in domeniul calculatoarelor.

In incercarea de a oferi asigurari, grupul a dat publicitatii, vineri, situatia preliminara pe trimestrul trei (decalata), situatia definitiva fiind asteptata la 19 august.

Grupul a obtinut un profit de 1,08 dolari pe actiune, un rezultat mai bun decat cel planificat, si a avut o cifra de afaceri in crestere cu 11 la suta, la 30,7 miliarde de dolari.

In pofida acestui bilant, valoarea actiunilor a scazut, in timpul tranzactiilor electronice de la sfarsitul saptamanii, cu opt procente.
Mark Hurd a devenit director general, in 2007, cand a peluat postul lui Patricia Dunn, obligata sa demisioneze in urma unui scandal de spionaj in cadrul Consiliului de Administratie.

Sursa foto: nbc.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri