Romania este a zecea tara de origine a spam-ului din intreaga lume, generand 2% dintre mesajele email nedorite in luna iulie, potrivit unui studiu prezentat de compania Symantec, care releva de asemenea ca aproape 92% din totalul email-urilor sunt spam.
Cele mai multe mesaje email spam provin din Statele Unite, cu o "cota de piata" de 22% in luna iulie, urmate de India si Olanda (6% fiecare), Marea Britanie si Brazilia (5%), Germania (4%), Franta, Italia si Vietnam (3%), respectiv Romania, informeaza Mediafax.

Din totalul mesajelor spam, marea majoritate reprezinta publicitate. Companiile de internet au o cota de 33% din totalul spam-ului pe email, urmate de cele din sanatate (21%), financiar (13%) si reclame la diverse produse (13%).

Cinci din fiecare 100 de mesaje spam reprezinta tentative de frauda, 3% sunt "tepe", iar "scrisoarea nigeriana" sau "teapa 419" genereaza 7% din spam la nivel mondial.

Cele mai utilizate domenii de origine ale mesajelor spam sunt .com (59,1%), .ru (22%), .org (6,1%) si .net (2,2%).

Majoritatea mesajelor spam din luna iulie au avut o marime cuprinsa intre 2 si 5 kilobytes.

Cele mai multe mesaje spam de luna trecuta incurajau destinatarii sa apeleze la serviciile unor firme de avocatura pentru a-si dobandi partea cuvenita din fondul de 20 miliarde de dolari creat de BP pentru despagubirea victimelor deversarii petroliere din Golful Mexic.

Un alt subiect "fierbinte" a fost finala Cupei Mondiale la fotbal, pe email aparand oferte pentru pariuri la meciul Olanda - Spania.

Alte mesaje des intalnite indemnau destinatarii sa afle daca sunt eligibili pentru a primi ajutoare de la stat in cadrul programului Obama de sustinere a pietei creditelor ipotecare.

Statisticile Symantec se refera la luna iulie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri