Intel, cel mai mare producator de microprocesoare la nivel mondial, deschide centrul de dezvoltare si cercetare software de la Bucuresti cu 25 de angajati, numarul acestora urmand sa creasca in timp de trei, patru ori. Investitia a fost de cateva milioane de euro, au mai afirmat oficialii companiei americane.
Centrul deschis de Intel Software and Services Group si Intel Labs Europe reprezinta prima investitie de tip greenfield in domeniul software a companiei pe piata din Europa.

"Investitia Intel ma impresioneza. Mai sunt si alte companii mari care vor sa investeasca in Romania in astfel de centre pentru ca cercetarea si dezvoltarea sunt viitorul, banii fiind acum in zona de proprietate intelectuala. In 4-5 ani Romania ar trebui sa ajunga un centru de dezvoltare si cercetare. Mai devreme nu se poate pentru ca este o tranzitie si tranzitia dureaza cativa ani”, afirma saptamana trecuta Varujan Pambuccian, deputat si membru in comisia IT&C din Parlamentul Romaniei.

Pana acum Intel a avut doar operatiuni comerciale pe piata locala si numara 11 angajati.

Intel Corporation a raportat venituri de 11,1 miliarde de dolari si un profit net de 3 miliarde de dolari la nivel global pentru trimestrul al treilea din acest an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri