Televoice, compania care detine brandul Evolio, lanseaza de la 1 decembrie Evobook, primul cititor de carti electronice romanesc, au anuntat oficialii companiei.
Dispozitivul are o inaltime de 18 centimetri si o latime de 13 centimetri, cantareste 228 g si poate stoca in memoria interna de 2GB pana la 4.000 de carti.

Memoria este extensibila la 10 GB prin folosirea unui SD card. Cu o singura incarcare, e-readerul poate fi folsit pentru a citi pana la 10.000 de pagini, timp de circa 15 zile.

Dispozitivul dispune de functii de cautare, posibilitatea de a alege dimensiunea dorita a literelor, are functie pentru semn de carte si poate reda fisiere in format mp3. Evobook are suport pentru limba romana, meniu, manual, dictionare si fonturi romanesti.

“Piata e-readerelor este, dupa cea a tablet PC-urilor, cea mai dinamica piata de produse electronice la nivel mondial. La nivelul anului 2014 numarul de e-readere livrate va depasi cifra de 30 milioane unitati. In Romania, anul 2010 a reprezentat inceputul timid al acestui produs, insa pentru 2011 estimam o piata de aproximativ 3 milioane de euro, urmand ca in 2013 aceasta sa depaseasca 10 milioane de euro” a declarat Liviu Nistoran, presedinte Evolio.

Produsul va fi disponibil in magazine incepand cu 1 decembrie, iar pachetul va include un titluri din literatura romana si internationala.

In prezent singurul e-reader distribuit pe piata locala este iRiver Story, produs care este importat de anul trecut de catre cei de la Skin Romania.

Oficialii companiei estimau in vara ca in Romania sunt circa 2.500 de persoane care au cititoare de carti electronice.

De asemenea, romanii pot comanda de pe Amazon, cititorul Kindle, cel mai bine vandut astfel de produs la nivel mondial.

Citeste si: Mania cititorilor: Vor avea succes e-readerele si in Romania?

Sursa foto: Evolio.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri