In cursul zilei de ieri, la Plaza Romania, a avut loc lansarea Centrului pentru prezentarea si testarea celor mai noi tehnologii, centru creat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in cadrul proiectului de prezentare a noilor tehnologii, in vederea analizarii impactului asupra utilizatorilor.

Scopul proiectului este acela de a verifica reactia publicului in fata multitudinii de servicii oferite de tehnologiile promovate prin intermediul proiectului, cat si disponibilitatea acestuia de a face investitii in achizitionarea de echipamente moderne de comunicatii. MCTI a creat un soft special de prelucrare de date care va procesa informatiile oferite de vizitatori pe baza unor chestionare. Proiectul se va finaliza prin elaborarea unui studiu de impact al noilor tehnologii asupra publicului, pe baza acestuia urmand a se identifica modalitatile optime in vederea sprijinirii cresterii ratei de penetrare a echipamentelor si serviciilor furnizate prin intermediul tehnologiilor promovate, la nivelul utilizatorilor finali.

"Avand in vedere necesitatea cresterii ratei de utilizare a noilor tehnologii la nivelul utilizatorilor finali, ne-am propus realizarea acestui centru de prezentare a celor mai noi tehnologii de comunicatii, care sa fie pus la dispozitie publicului spre informare, in mod gratuit, in scopul familiarizarii populatiei cu noile tehnologii si serviciile multiple pe care aceste tehnologii le ofera.", a declarat Zsolt Nagy, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, cu ocazia inaugurarii centrului.

In cadrul acestui centru vor fi prezentate tehnologii care au ca punct de plecare tehnologia digitala, aceasta din urma oferind in plus atuul calitatii serviciilor. Printre tehnologiile ce urmeaza a fi prezentate se numara televiziunea digitala DVB - Digital Video Broadcasting (televiziunea digitala terestra - DVB-T, televiziunea digitala prin cablu - DVB-C, HDTV - televiziunea de inalta definitie); radiodifuziunea digitala T-DAB (Terrestrial - Digital Audio Broadcasting); generatia a 3-a de telefonie mobila UMTS (3G); internet wireless prin tehnologia EV-DO (Evolution-Data Only); servicii electronice postale; si PLC (Power Line Communications).

Valoarea estimativa a investitiei MCTI este de 22.000 ? fara TVA, in conditiile in care acesta suporta costul sistemului de securitate si al echipamentelor necesare informarii publice cu privire la tehnologiile prezentate si a activitatii MCTI in domeniul ICT.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri