Grupul OTE a inceput o campanie de reducere a costurilor salariale prin taierea bonusurilor si cardurilor de cheltuieli pentru directorii din Grecia ai operatorului telecom, dar si pentru cei ai subsidiarelor, potrivit portalului elen Capital.
OTE detine in Romania pachetul majoritar de actiuni la Romtelecom, divizia locala de telefonie mobila Cosmote si reteaua de magazine Germanos, cu profil IT&C.

Intr-un document intern al OTE, Michael Tsamaz, presedinte si director general al OTE, a declarat ca de la 1 ianuarie consiliul de administratie nu va mai plati bonusuri pentru indeplinirea obiectivelor pentru anul 2011 si va retrage cardurile de cheltuieli pentru directori, informeaza Mediafax.

Decizia de a nu mai acorda bonusuri este motivata de situatia din Grecia si industria telecom, a adaugat el.

Oficiali ai Deutsche Telekom, cel mai important actionar al OTE, au afirmat, recent, ca grupul elen trebuie sa diminueze costurile salariale. Deutsche Telekom detine 30% din actiunile OTE, iar statul elen 20%.

OTE, care face parte din divizia europeana a Deutsche Telekom, nu se ridica la nivelul asteptarilor grupului telecom german, a declarat seful pentru subsidiarele din Europa ale Deutsche Telekom, Guido Kerkhoff, intr-un interviu acordat cotidianului Financial Times Deutschland. Aceasta situatie trebuie sa se schimbe, iar Deutsche Telekom vrea sa-si salveze investitia in OTE prin masuri radicale, ca reduceri de personal sau de salarii, a spus Kerkhoff.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri