Compania Trend Import-Export infiintata in 1991 va avea anul acesta afaceri in crestere cu 25-30% fata de 2010, cand businessul a fost in jurul a 14,3 milioane de euro, a declarat Tudor Iliescu, directorul general al firmei.
Distribuitorul a inregistrat in 2010 afaceri in crestere cu 30% fata de cele 10,3 milioane de euro din 2009, iar pentru anul acesta business-ul ar putea ajunge intre 17,8 si 18,6 milioane de euro, daca Trend Import-Export isi va majora afacerile dupa cum estimeaza seful companiei.

Pe de alta parte, anul trecut compania a avut profit comparativ cu 2009 cand a inregistrat pierderi de circa 50.000 de euro. Totodata, pentru 2011, seful Trend isi doreste ca profitul sa creasca cu un procent asemanator celui estimat pentru cifra de afaceri, adica cu 25-30%.

O mare parte din cresterea de anul trecut s-a datorat parteneriatului cu Oracle Romania, filiala locala a unuia din cei mai importanti producatori de software din lume, mai exact datorita specializarii in solutii informatice Exadata, in prezent Trend fiind singurul partener autorizat de Oracle pentru astfel de solutii in Romania.

In 2010 cele doua companii de IT au implementat un sistem de cateva sute de mii de euro la Banca Transilvania (BT), iar tot anul trecut institutia financiara a oferit prima parte din suma de 15 milioane de euro pentru achizitionarea Oracle FlexCube Universal Banking, un sistem IT pentru core-banking care va sustine cresterea bazei de clienti si operatiuni a bancii.

Investitia BT se deruleaza intre 2010 si 2012, iar implementarea sistemului incepe din aceasta luna si se va termina la jumatatea anului viitor

Trend Import-Export s-a axat initial pe zona de distributia de echipamente, dar din 2008 a inceput sa se orienteze catre servicii software acestea aducand o marja de profit mai mare.

Anul trecut serviciile au adus in jur de 30% din cifra de afaceri a companiei, iar managerul companiei spera ce acest segment sa creasca la 50% din business.

Compania care are 45 de angajati lucreaza in zona de distributie si cea de servicii cu companii precum Cisco Systems, Linksys, Microsoft, Lenovo, Oracle, AVG si Hitachi.

Printre cei mai importanti clienti ai Trend Import-Export se numara companii din sectorul privat precum Banca Transilvania, Unicredit Tiriac Bank, Romsys, dar si institutii publice precum Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Compania fondata in Bucuresti are depozite la Brasov, Timisoara, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova si Iasi.

Actionarii firmei sunt Tudor Iliescu cu 34% din companie, Alexandru Ionasek (33%) si Ilie Anghel (33%), potrivit Registrului Comertului.

Citeste si: Cine este partenerul local cu care Oracle a implementat cel mai rapid server mondial la Banca Transilvania?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri