TotalSoft, unul dintre cei mai mare producatori locali de software, cu afaceri de 22,4 milioane de euro anul trecut, a fost fondat in decembrie 1994 de catre o echipa de sase tineri din cadrul Centrului de Calcul al Energomontaj, condusa de Liviu Dan Dragan, actualul director general al companiei.
Cum arata primul birou al companiei. Cladirea Energomontaj de pe Calea Dorobanti din Bucuresti (fata in fata cu restaurantul Perla) a fost si locul in care tinerii au pus bazele noii companii, acestia inchiriind patru camere si un hol la etajul al treilea.

"Birourile, care aveau usi grele de metal (asa cum cereau normele de protectie in domeniu, fiind destinate initial Oficiului de Calcul) si mobila veche, au fost completate cu cateva piese de mobilier noi. Piesele de decor constau dintr-o planta, pozitionata pe hol, pentru a se bucura toata lumea de ea, si cateva tablouri confectionate din paginile ilustrate ale unei carti de Bacovia. Tot de atunci a ramas amintirea legata de prima casa de bani a companiei, care era de fapt o cutie de pantofi in care se tinea «bine inchis» statul de salarii, scris de mana cu creionul", isi aminteste Liviu Dragan.

Cum arata biroul de acum al companiei. TotalSoft are in prezent 380 de angajati care lucreaza in Global City Business Park, o cladire de clasa A din zona Pipera, care este dezvoltata de Global Finance, fondul de investitii care detine si 80% din companie.

“Cand am ales cladirea ne-am gandit, in primul rand, la dezvoltarea noastra ca si companie, ceea ce impunea o cladire de birouri de clasa A, cu facilitati superioare: un spatiul mai mare pentru fiecare angajat, un numar de sali de sedinta corespunzator cu nevoile noastre, o parcare amenajata si pazita, sala de mese si de recreere”, afirma Liviu Dragan, adaugand ca perioada pentru care a fost semnat contractul de inchiriere este de cinci ani. (Vezi galerie foto in sectiunea saptamanala Birou de Companie).

Afla aici de unde au pornit alte afaceri vedeta din IT-ul romanesc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri