Evomag, unul dintre cele mai mari site-uri de comert online din Romania, a inregistrat afaceri de circa 820.000 de euro in prima luna din acest an, in crestere cu 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a declarat pentru wall-street.ro, Mihai Patrascu (foto), directorul general al retailerului.
Printre cele cele mai bine vandute produse s-au numarat notebook-urile, televizoarele LCD si telefoanele inteligente

Cresterea a fost determinata de increderea tot mai mare pe care clientii o au in achizitiile online, dar si faptul ca anul trecut compania si-a majorat bugetul de promovare, acesta ajungand in 2010 la aproximativ 120.000 de euro.

Pentru 2011 managerul estimeaza afaceri de aproximativ 10 milioane de euro, in crestere cu in jur de 25% fata de anul trecut.

Patrascu vrea de asemenea ca din toamna sa lanseze primul showroom Evomag, investitia necesara fiind de circa 50.000 de euro.

Printre competitorii retailerului online lansat in mai 2005 se numara eMag, PCfun, Electrofun, PC Garage, Cel.ro , Market Online si Koyos.

Piata de comert online a fost anul trecut de circa 200 de milioane de euro (din care 60% au fost vanzarile de electronice si IT), iar anul acesta ar putea avansa cu in jur de 30%, dupa cum declara recent Marius Ghenea, presedintele Fit Distribution (grup din care fac parte site-urile PCfun, Electrofun, PC Garage) si al Asociatiei Romane a Magazinelor Online ( ARMO).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri