Preluarile de companii din industria IT este atractiva pentru investitori, mai ales ca proprietarii sunt dispusi sa reduca din pret in 2011, a declarat, marti Liviu Dragan, membru in consiliul Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS).
"Achizitiile (de companii IT - n.r.) vor continua si in acest an, vom vedea miscari spectaculoase. Este un proces de «insanatosire»", a spus Dragan.

El a aratat ca, in prezent, tehnologiile mobile nou aparute stimuleaza companiile sa dezvolte aplicatii pentru acest tip de echipamente, conform Mediafax.

"Cred ca la ora actuala exista un «trend» spectaculos pe tehnologia wireless, telefoanele inteligente, tabletele sunt intr-o efervescenta. Succesul iPad atrage noi producatori catre acest segment, ceea ce va aduce un succes pentru producatorii de software. Tehnologia atrage aplicatii", a aratat Dragan.

Oficialul ANIS a precizat ca in Romania sunt companii care pot produce aplicatii pentru noua tehnologie mobila.

"Astfel de companii sunt atractive pentru investitorii straini. Noua tehnologie creeaza un avantaj pentru Romania, ca si pentru tarile mai putin dezvoltate. Cand apare, toate tarile sunt egale, chiar daca sunt dezvoltate sau nu. Romania poate ocupa un rol important in industria de software pentru echipamentele mobile", a mai spus Dragan.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri