Nivelul unuia dintre cele cinci tipuri de materiale radioactive, mai exact iod-131, care creste riscul de cancer tiroidian, este de 127 de ori mai mare decat in mod normal.

Autoritatile din Japonia au intensificat verificarile privind nivelul radiatiilor la nivelul alimentelor, in incercarea de a calma populatia Japoniei, care consuma foarte mult peste.

"Radiatiile alimentare sunt mai periculoase decat cele din aer", a spus Gregory Hartl, purtator de cuvant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii de la Geneva. El a subliniat ca si cantitati mici de radiatii in produsele alimentare ar putea fi extrem de periculoase.

Citeste si:

Degradarea barelor de combustibili radioactivi, compuse din uraniu si plutoniu, de la centrala nucleaza Fukushima Dai-Ichi a fost suspectata de oficialii Tokyo Electric Power la cinci zile dupa cutremurul si tsunami-ul de pe 11 martie.

Japonia consuma anual aproximativ 9 milioane de tone de fructe de pare, potrivit datelor de pe site-ul organizatiei Sea Around Us Project.

Autoritatile din Japonia incearca de 12 zile sa previna un colaps la centrala nucleara de la Fukushima, dar situatia de la reactoarele 1, 2 si 3 este, in continuare, instabila. La centrala nucleara Fukushima sunt in total sase reactoare.