Portugalia nu va cere in viitorul apropiat asistenta financiara de la fondul Uniunii Europene (UE) destinat ajutarii statelor cu probleme din zona euro, apreciaza presedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, citat de Reuters.
"Nu cred ca Portugalia va cere asistenta financiara. Situatia din acest stat este foarte complicata, dar nimic nu sugereaza ca Lisabona va cere ajutor in viitorul apropiat", a afirmat Juncker intr-un interviu acordat postului de radio Deutschlandfunk, potrivit Mediafax.

Probabilitatea ca Portugalia sa fie nevoita sa apeleze la un pachet de ajutor extern a crescut dupa ce premierul Jose Socrates a demisionat, miercuri, ca urmare a respingerii in Parlament a unui plan de austeritate, potrivit presei internationale.

Partidele de opozitie din Portugalia, majoritare in Parlament, au respins reduceri suplimentare de cheltuieli echivalente cu 4,5% din PIB pe parcursul a trei ani. Guvernul a explicat ca aceste masuri sunt necesare pentru a diminua deficitul bugetar la 4,6% anul acesta si sub pragul de 3% acceptat de UE pentru 2012.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri