Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, va primi un pachet salarial in valoare totala de 20,8 milioane de dolari pentru performantele de anul trecut, fata de compensatia de 1,3 milioane dolari aferenta lui 2009, potrivit raportarilor catre autoritati, citate de Reuters.
Remuneratia se bazeaza pe formula de compensatie a Securities and Exchange Commission, autoritatea americana care reglementeaza pietele de capital, potrivit raportului JPMorgan, informeaza Mediafax.

Dimon a inregistrat un castig si mai mare in privinta banilor si actiunilor primite in timpul anului trecut. Salariile, bonusurile, actiunile si drepturile preferentiale obtinute in anii anteriori dar exercitate sau incasate in 2010 valoreaza circa 42 milioane de dolari.

Spre comparatie, venitul mediu al unei familii americane a fost in 2009 de numai 49.777 de dolari.

Pachetele salariale mari obtinute de bancheri au intrat in atentia investitorilor odata cu criza financiara globala. Intre timp, criticile dure au disparut, insa remuneratia bancherilor ramane o problema sensibila, in special in cazul bancilor care au fost salvate cu bani publici.

Multi analisti considera ca JPMorgan este cea mai "sanatoasa" dintre marile banci comerciale americane.

Banca a obtinut ajutoare de stat de 25 miliarde de dolari, care au fost restituite rapid sub indrumarea lui Dimon.

JPMorgan este totodata prima banca americana care a ridicat dividendele dupa cea de-a doua runda de teste de stres derulate de Federal Reserve.

Pe de alta parte, Dimon a criticat reformele in reglementare introduse de administratia Obama, sustinand ca ar putea afecta cresterea economica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri