Profitul net al DuPont a crescut cu 27% in primul trimestru, la 1,43 miliarde de dolari, datorita vanzarilor ridicate de materiale electronice si solare, care au determinat grupul american sa-si imbunatateasca estimarile pentru restul anului, transmite Reuters, citat de Mediafax.
DuPont, un gigant al industriei chimice si unul dintre cei mai mari producatori de ingrasaminte la nivel mondial, a avut un profit de 1,13 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile grupului au urcat cu 18% in acelasi interval, la 10 miliarde de dolari.

DuPont a anuntat in luna ianuarie ca va cumpara producatorul danez de aditivi alimentari Danisco, pentru 5,9 miliarde de dolari, cu 25% mai mult fata de valoarea de piata a companiei din ziua anterioara anuntului.

Daca tranzactia se va finaliza, aproape jumatate din veniturile DuPont vor fi generate de operatiuni legate de industria alimentara.

Autoritatile chineze si-au dat recent avizul pentru tranzactie, necesar deoarece Danisco are numeroase active in tara. Acordul Chinei era ultimul necesar inainte ca actionarii companiilor sa poata vota intelegerea.

Directorul financiar al DuPont, Nick Fanandakis, a declarat pentru Reuters ca este increzator ca actionarii vor aproba acordul inainte de sfarsitul lunii aprilie.

Grupul si-a majorat prognoza de profit pentru acest an la 3,65-3,85 dolari pe actiune, de la 3,45-3,75 dolari pe actiune.

DuPont are afaceri in 70 de tari, acoperind o gama larga de sectoare ale economiei, printre care alimentatia, agricultura, electronica, comunicatiile, industria constructiilor si piata auto.

Gigantul american este prezent si in Romania, unde deruleaza activitati in domeniul agriculturii, prin divizia Pioneer, in sectorul pesticidelor, precum si in industria auto si cea a constructiilor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri