Dolarul australian a atins luni maximul ultimilor 29 de ani fata de dolarul SUA, care s-a apreciat la randul sau in raport cu principalele valute de referinta, in timp ce bursa de la Seul a urcat la un nivel istoric, sugerand ca interesul investitorilor pentru risc si profit a ramas ridicat.
Marfurile au inregistrat de asemenea cresteri importante, aurul urcand pe piata spot la un nou record istoric, de 1.517,71 dolari pe uncie, iar cotatia argintului se mentine la cel mai ridicat nivel din ultimii 31 de ani, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Dolarul SUA a urcat cu 0,1% in raport cu un cos de valute de referinta, insa a ramas in apropiere de minimul ultimilor doi ani si jumatate atins saptamana trecuta.

Moneda americana s-a apreciat cu 0,4% fata de yen, sustinut de achizitiile de dolari efectuate de importatorii japonezi.

Pietele asteapta conferinta de presa care urmeaza sa fie sustinuta miercuri de presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, in urma sedintei de politica moentara a bancii centrale americane.

Traderii urmaresc de asemenea situatia datoriilor de stat din Grecia, pe fondul zvonurilor tot mai insistente ca guvernul ar putea extinde maturitatile obigatiunilor, ca posibila optiune pentru restructurarea datoriilor.

Majoritatea burselor asiatice au evoluat "lenes" in prima zi dupa weekendul prelungit de Paste, insa bursa de la Seul a urcat la un nou maxim istoric.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a inchis in scadere cu 0,1%, dar actiunile marilor transportatori maritimi au urcat.

Dolarul australian, care tinde sa se aprecieze in perioade cand economia globala merge bine si marfurile se scumpesc, a atins maximul ultimilor 29 de ani, la 1,0777 dolari SUA pe unitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri