Moody’s a pus sub supraveghere ratingurile a trei banci cipriote, intre care Bank of Cyprus si Marfin Popular Bank, prezente in Romania, pentru o posibila retrogradare, informeaza Mediafax.
Decizia a avut loc dupa o masura similara luata luni in privinta ratingului "B1" al Greciei, din cauza riscului de crestere a probabilitatii de restructurare a datoriilor suverane elene, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Cea de-a treia banca afectata de masura este Hellenic Bank.

Masura reflecta ingrijorarea Moody’s referitoare la expunerea semnificativa a acestor banci la obligatiunile emise de Grecia, imprumuturile mari acordate sectorului privat elen si riscurile legate de finantare, in eventualitatea unei restructurari a datoriilor statului grec.

Pentru Marfin Popular Bank, au fost plasate sub supraveghere ratingurile "Baa3/Prime-3" pentru depozite si datorii cu prioritate la plata, "Ba1" pentru datoriile fara prioritate la plata si "D-" pentru soliditate financiara.

In cazul Bank of Cyprus, au fost puse sub supraveghere ratingurile "Baa2/Prime-2" pentru depozite si datorii cu prioritate la plata, "Baa3" pentru datorii fara prioritate la plata si "D+" pentru soliditate financiara.

Pe piata locala, grupul Marfin Popular Bank este prezent prin Marfin Bank Romania si o firma de leasing.

Bank of Cyprus a intrat pe piata din Romania in martie 2007, cu servicii de leasing, iar patru luni mai tarziu a inceput operatiunile bancare, pe zona clientilor corporate. Grupul este prezent in Romania prin Bank of Cyprus si Cyprus Leasing.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri