Preturile de consum din Japonia au crescut in aprilie, dupa 25 de luni in care autoritatile au incercat sa stopeze procesul de deflatie, insa informatia a fost umbrita de recesiunea care afecteaza perspectivele economice, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
Preturile bunurilor de consum, excluzand alimentele proaspete, au inregistrat o crestere anuala de 0,6% in aprilie, potrivit biroului de statistica de la Tokio.

Problemele din Japonia au fost evidentiate de agentia de rating Fitch, care a inrautatit perspectiva statului asiatic de la stabila la negativa, din cauza riscurilor privind cresterea indatorarii in contextul reconstructiei dupa cutremurul din martie.

Preturile au avansat dupa ce cotatiile internationale la energie si alimente au crescut, iar retailerii niponi s-au confruntat cu o penurie de produse in urma cutremurului urmat de tsunami.

Deflatia, opusul inflatiei, este o scadere prelungita a preturilor, cu efecte negative pentru economie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri