Cancelarul german Angela Merkel a declarat ca o sustine pe Christine Lagarde, ministrul francez al Finantelor, pentru pozitia de director general al Fondului Monetar International, notand insa ca se opune, pe viitor, unor candidati non-europeni pentru aceasta pozitie, conform Mediafax.
Pe termen lung, nu este sustenabil ca un american sa conduca Banca Mondiala si un european sa ocupe pozitia de lider al FMI, a declarat Merkel in timpul unei vizite la Singapore.

Cancelarul german a cerut economiilor emergente sa priveasca obiectiv candidatura lui Lagarde.

Christine Lagarde este favorita pentru ocuparea pozitiei vacante in urma demisiei lui Dominique Strauss-Kahn, fiind sustinuta de UE si, potrivit Frantei, si de liderii G8.

Singurul contracandidat nominalizat oficial este guvernatorul bancii centrale a Mexicului, Agustin Carstens.

Brazilia a salutat miercuri candidatura lui Carstens dar nu a sprijinit-o oficial, afirmand ca are nevoie de timp pentru a hotari ce candidat va sustine.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri