China a inregistrat in mai un excedent comercial de 13,1 miliarde de dolari, care a fost sub asteptari ca urmare a cresterii puternice a importurilor si incetinirii cererii la nivel mondial, evolutie care da semnale mixte privind evolutia economiei, transmite Reuters.
Vanzarile Chinei in Statele Unite si Uniunea Europeana au scazut la cel mai redus nivel de la sfarsitul anului 2009, confirmand opiniile ca economia mondiala are probleme, scrie Mediafax.

Datele privind importurile arata ca economia chineza se dezvolta cu un ritm solid, chiar daca nu "stelar".

Exporturile au avansat cu 19,4% in luna mai, fata de aceeasi perioada a anului trecut, comparativ cu ritmul de 29,9% inregistrat in aprilie.
Avansul importurilor s-a accelerat la 28,4%, de la 21,8% in aprilie.

Analistii anticipau o crestere a exporturilor de 21%, iar in cazul importurilor de 22,5%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri