Japonia a oferit Tanzaniei doua subventii in valoare de 24,7 milioane dolari pentru dezvoltarea infrastructurii , a sustinut ministrul de Finante al statului est-african, potrivit Bloomberg.
Aproximativ 39 miliarde shilingi tanzanieni se vor folosi pentru a construi un pod intre Tanzania si Rwanda, in timp ce o parte din fonduri vor fi, de asemenea, utilizate pentru a infiinta un punct de frontiera intre cele doua state. Alti 769 milioane de shilingi tanzanieni vor fi folositi pentru a efectua un studiu de transport.

“Construirea podului international Rusumo este de asteptat sa fie finalizata in urmatorii doi ani”, a spus ministrul Finantelor din Tanzania. Finalizarea proiectului va constribui in mod substrantial la activitatile economice si va reduce greutatea transportului intre Tanzania si Rwanda si in zonele din jur.

Actuala legatura intre cele doua state africane a fost construita in urma cu 40 de ani si are o restrictie de transport situata la maximum opt tone, potrivit ambasadorului Japoniei in Tanzania.

Sursa foto: Google Maps
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri