Pretul petrolului a scazut puternic, referinta pentru piata americana coborand cu 4 dolari, la sub 82 de dolari pe baril, din cauza temerilor privind incetinirea cresterii economice mondiale, al caror efect a fost accentuat de aprecierea dolarului.
Cotatia titeiului Brent s-a retras cu mai mult de 3 dolari, la 106,59 dolari pe baril, iar referinta pentru piata SUA a scazut la 81,92 dolari pe baril, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Increderea investitorilor a fost afectata de comentariile Federal Reserve privind economia SUA. Banca centrala americana a semnalat ca cea mai mare economie a lumii este vulnerabila la riscuri semnificative.

Totodata, masurile de simulare a cresterii economice anuntate miercuri de Fed ar putea fi insuficiente, potrivit unor analisti.

In plus, indicatorii economici PMI arata incetinirea cresterii in China, iar indicii PMI calculati de Markit pentru Germania si Franta releva perspective pesimiste pentru economia zonei euro.

Dolarul s-a apreciat joi la maximul ultimelor sapte luni fata de un cos de valute de referinta, pe fondul iesirii investitorilor de pe pozitii riscante in favoarea activelor sigure.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri