Bank of America (BofA) este in negocieri, ajunse in faza de exclusivitate, pentru vanzarea actiunilor detinute la cea mai mare franciza Pizza Hut din SUA, cu peste 800 milioane de dolari, au declarat pentru Bloomberg doua surse apropiate discutiilor.
Doua companii vor sa cumpere in parteneriat NPC International, care opereaza 1.140 de restaurante Pizza Hut in SUA.

Unul dintre principalele obstacole este aranjarea refinantarii datoriilor NPC, deoarece conditiile de pe piata de credit pentru preluari s-au inrautatit, au adaugat sursele citate.

"Trebuie sa faca doua lucruri: sa reduca activele mai riscante si sa continue sa realoce capital catre alte afaceri. Aceste vanzari de active ajuta ambele scopuri, este un pas in directia corecta pentru a mai simplifica banca", comenteaza un actionar al BofA.

Directorul general al Bank of America, Brian Moynihan, vrea sa vanda active si operatiuni de aproape 50 miliarde de dolari, pentru a ajuta banca sa se alinieze noilor reglementari internationale privind capitalul.

Contactati de Bloomberg, reprezentantii BofA si NPC nu au comentat informatiile.

Banca a "mostenit" NPC in 2009, odata cu preluarea Merrill Lynch, care cumparase lantul de restaurante in mai 2006 pentru 615 milioane de dolari.

Fondata in 1962, NPC detine circa 20% din restaurantele Pizza Hut din SUA si are 26.000 de angajati.

Pretul la care se poarta negocierile este mai ridicat decat evaluarea acordata in mod nromal operatorilor de restaurante fast food, desi compania are datorii mari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri