Euro s-a apreciat vineri cu 1% fata de dolar, in urma zvonurilor potrivit carora Banca Centrala Europeana (BCE) ar putea acorda imprumuturi Fondului Monetar International (FMI) pentru sustinerea statelor mari din zona euro, transmite Reuters, citat de Mediafax.
BCE este considerata de numerosi analisti si oficiali europeni singura institutie care are capacitatea sa opreasca extinderea crizei datoriilor.
Euro este in crestere cu 1%, la 1,3602 dolari pe unitate, dupa ce joi a atins un minim al ultimelor cinci saptamani, de 1,3421 dolari pe unitate.

Moneda unica a fost supusa in ultimele saptamani unor presiuni puternice, in conditiile in care costurile de finantare ale Italiei si Spaniei au atins un nivel periculos, iar criza datoriilor ameninta sa absoarba chiar si Franta.

Speculatiile legate de discutiile dintre BCE si FMi s-au inmultit in ultimele cateva zile.

Oficiali europeni au declarat joi ca au avut loc discutii despre posibilitatea ca banca centrala sa finanteze FMI in vederea sustinerii financiare a unor tari mari din zona euro.

Totodata, s-au amplificat presiunile ca BCE sa intensifice achizitiile de obligatiuni italiene si spaniole, dupa ce randamentele acestora au devenit nesustenabile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri