Numarul cererilor de ajutor de somaj din Statele Unite a scazut saptamana trecuta la cel mai redus nivel din ultimii trei ani si jumatate, potrivit datelor guvernamentale publicate, care indica accelerarea redresarii pietei muncii, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Departamentul Muncii a anuntat ca numarul acestor solicitari a scazut cu 19.000, la 366.000, cel mai redus nivel atins dupa luna mai 2008. Analistii anticipau ca numarul cererilor va urca la 390.000.

Pentru saptamana precedenta, datele au fost revizuite in crestere de la 381.000 la 385.000. Declinul neasteptat de saptamana trecuta aduce numarul cererilor pentru indemnizatii de somaj mai aproape de pragul de 350.000 care indica, potrivit analistilor, o piata a muncii solida.

Evolutia reprezinta o noua dovada a intensificarii activitatilor economice, chiar daca vanzarile de retail au avut un avans modest in noiembrie. Situatia din economia SUA difera mult de cea din Europa, unde agravarea crizei datoriilor a impins deja unele tari in recesiune.

Rezerva Federala americana a confirmat marti ca are loc o imbunatatire a conditiilor de pe piata muncii, dar a notat faptul ca somajul se mentine la un nivel ridicat.

Rata somajului a scazut in noiembrie la 8,6%, cel mai redus nivel din ultimii doi ani si jumatate.

In saptamana incheiata pe 26 noiembrie, pentru care exista cele mai recente date, 7,45 milioane de americani primeau indemnizatii de somaj.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri