Berkshire Hathaway, compania controlat de Warren Buffett, cel mai tare investitor american a ales succesorul celui care reprezinta astazi un guru in lume businessului international, informeaza BBC News.
Deocamdata, oficialii companiei nu au dat publicitatii numele celui care il va urma la coducere pe cel supraumit Oracolul din Omaha. Miliardarul american Warren Buffett , in varsta de 75 de ani, a fcut acest anun prin intermediul unei scrisori trimis acionarilor grupului Berkshire Hathaway in care a precizat c succesorul su a fost ales dintre "un grup de trei tineri foarte compenteni si profesionisti care ocup in acest moment pozitii de top manageri n cadrul companiei".

Pe de alta parte, in aceasta scrisoare nu a fost ns mantionata data la care Buffett se va retrage din conducerea Berkshire.

Berkshire Hathaway, compania controlat de Warren Buffett, a obinut anul trecut un profit de 5 miliarde de dolari si o cifra de afaceri de 25 de miliarde de dolari, mai scrie BBC News.

Buffett, cu o avere personal de aproximativ 43 de miliarde de dolari, se afl pe locul doi n topul celor mai bogai oameni din Statele Unite, dup Bill Gates. n urma celor 55 ani de activitate, Buffett este recunoscut in lumea businessului drept unul dintre cei mai buni investitori din istorie.

El se afla la conducerea concernul Berkshire Hathway, care are afaceri in mai multe domenii, de la asigurari la productia de energie sau de mobila si vopsea. De asemenea, Warren Buffet detine pachete de actiuni din portofoliul American Express, Coca-Cola si Gillette.

Warren Buffet a parasit de curand dupa 17 ani Consiliul de Administratie al companiei americane Coca-Cola. Potrivit unui comunicat al companiei cu sediul in Atlanta, Buffett doreste sa isi concentreze toata atentia in directia concernului Berkshire Hathaway Inc, in fruntea caruia se afla.

Berkshire detine un pachet de 8,4 procente din actiunile Coca-Cola si va ramane actionar si dupa plecarea lui Buffet din board-ul producatorului de bauturi racoritoare. Dupa sosirea lui Buffett in 1989 in Consiliul de Administratie al Coca-Cola, actiunile companiei au crescut timp de 10 ani consecutivi. In ultimii ani insa, Coca-Cola a inregistrat o scadere continua a cotatiilor sale pe fondul unor cresteri constante a rivalului PepsiCo.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri