Grupul german Reckitt Benckiser pregateste o oferta pentru divizia de produse vandute fara prescriptie medicala a companiei americane Pfizer, transmite Reuters. Pentru aceasta tranzactie Benckiser a pus in joc aproape 9 miliarde de euro si a apelat la serviciile de consultanta ale Merrill Lynch. De aspectele financiare ar urma sa se ocupe Credit Suisse. Pfizer, compania cu cele mai mari vanzari de medicamente la nivel mondial, a anuntat in luna februarie ca ar putea renunta la divizia de produse de consum, care a inregistrat anul trecut vanzari de 3,1 miliarde de euro. La acel moment, analistii au estimat ca pretul diviziei ar putea depasi opt miliarde de euro, suma reflectand profitabilitatea afacerilor cu produse pentru ingrijirea sanatatii comercializate fara prescriptie medicala.

Interesul Reckitt Benckiser pentru afacerile cu produse medicale fara reteta s-a mai manifestat si anul trecut prin preluarea diviziei de resort a companiei Boots pentru 1,93 de miliarde de lire sterline, suma fiind de 3,6 ori mai mare decat vanzarile firmei cumparate.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri