Grupul farmaceutic german Bayer AG a anuntat joi seara ca a facut o oferta de tip \"white-knight\" in valoare de 16,3 miliarde euro (19,5 miliarde dolari) pentru preluarea laboratoarelor Schering AG, oferta fiind destinata sa contracareze o oferta ostila de preluare lansata recent de o alta companie farmaceutica Merck KGaA, informeaza Rompres.
Grupul Bayer a precizat ca va oferi un pret de 86 eur per actiune, depasind cu 12 procente oferta de 77 euro pe actiune venita saptamana trecuta de la Merck. Echipa de conducere de la Schering a reactionat imediat anuntand ca va accepta oferta celor de la Bayer si o va recomanda actionarilor sai.

Daca tranzactia se va derula, va fi vorba de cea mai importanta achizitie din istoria de 142 de ani a grupului Bayer si un semnal al consolidarii industriei farmaceutice germane, odinioara numarul unu in lume. Noua companie va purta numele Bayer-Schering Pharmaceuticals, urmand a fi o divizie independenta a Bayer HealthCare, si va avea o cifra de afaceri de 15 miliarde euro, ceea ce o va face una din cele mai importante companii farmaceutice din lume.

Bayer are intentia de a finanta achizitia prin contributia a trei miliarde euro din lichiditatile sale si o linie de credit de la Credit Suisse si Citibank, urmand ca in viitor sa fie refinantata fie printr-o linie de credit fie prin emiterea de noi actiuni.

Exista insa si informatii potrivit carora Merck KGaA a primit la randul sau o linie de credit de 16,1 miliarde euro de la bancile Bear Stearns, Deutsche Bank si Goldman Sachs, fiind posibila o eventuala imbunatatire a ofertei pentru Schering.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri