Grupul francez Veolia Environnement, lider mondial in servicii de apa potabila (productie si distributie) si de canalizare, a preluat vineri Cleanaway UK, divizia responsabila pentru tratarea apelor reziduale in cadrul grupului australian Brambles Industries Ltd., pentru o suma de 595 milioane lire sterline, informeaza Rompres.

Tranzactia de 595 milioane lire sterline, un pret de 27 de ori mai mare decat profitul operational realizat de Cleanaway UK in 2005, ii va permite grupului francez sa-si extinda activitatile din sectorul apelor reziduale. Aceasta divizie a fost responsabila in 2005 pentru 26 la suta din veniturile totale realizate de grupul Veolia Environnement.

Potrivit surselor din apropierea tranzactiei, Veolia ES Holdings Plc a facut o oferta superioara altor cinci competitori printre care s-a numarat si rivalul francez Suez sau grupul spaniol FCC. Vanzarea Cleanaway UK intervine la scurt timp dupa vanzarea Cleanaway Australia si a diviziei Industrial Services catre fondul de investitii american Kohlberg Kravis Roberts & Co. pentru o suma de 1,83 miliarde dolari australieni. Ambele tranzactii fac parte din programul de restructurare demarat de Brambles pentru a se concentra pe activitatile sale profitabile.

La sfarsitul exercitiului fiscal 2005 Cleanaway UK a realizat vanzari de 485 milioane lire sterline si un profit operational de 22 milioane lire sterline. In plus, la sfarsitul anului trecut valoarea totala a activelor firmei era de 340 milioane lire sterline.

In Romania, Veolia Water, divizia de apa a companiei Veolia Environnement, este compania care detine pachetul majoritar de actiuni la Apa Nova Bucuresti. Incepand cu anul 2000 si pentru o perioada de 25 de ani, ApaNova Bucuresti este concesionarul serviciilor publice de apa si canalizare din Bucuresti. Veolia Water are 67.800 de angajati si peste 110 milioane de consumatori la nivel mondial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri