Tarile in curs de dezvoltare au cel mai mult de suferit de pe urma esecului statelor puternic industrializate din Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) privind incheierea unui un nou acord mondial de comert, cu ocazia discutiilor intre cele mai puternice puteri comerciale ale lumii, purtate la Geneva, informeaza AP, citat de Rompres.

In 2001, cele mai industrializate tari ale lumii si-au luat angajamentul de a rebalansa inegalitatile puternice in fluxurile comerciale, care au agravat situatia celor mai sarace tari ale lumii.

Peste 60 de ministri, o treime din cele 149 de tari membre al OMC, s-au reunit la Geneva, dar nu au reusit inca sa ajunga la un acord.

Tarile sarace s-au plans de lipsa rezultatelor, in timp ce calculele Bancii Mondiale estimeaza ca succesul dezbaterilor OMC lansate in urma cu cinci ani la Doha, in Qatar, ar putea aduce circa 33 miliarde de euro pentru dezvoltarea tarilor sarace, ca efect al eliminarii barierelor vamale, unul din punctele aflate in disputa.

Sansele pentru a ajunge la un acord sunt inca destul de mici, din cauza blocajului inregistrat in discutii in special in problema eliminarii barierelor vamale in cazul comertului cu produse obtinute in cadrul fermelor din tarile sarace, care sunt defavorizate de subventiile acordate fermierilor din tarile bogate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri