Londra este orasul cu cei mai multi miliardari din lume, iar Marea Britanie are cei mai multi miliardari pe cap de locuitor, cei mai bogati fiind fratii Sri si Gopie Hinduja, originari din India, cu o avere de 11,9 miliarde lire, potrivit unui studiu comandat anual de publicatia The Sunday Times.

Numarul miliardarilor care locuiesc in Marea Britanie a crescut pentru prima oara la peste 100, potrivit Sunday Times Rich List 2014. Astfel, numarul miliardarilor a ajuns la 104, iar averile lor cumulate sunt de peste 301 miliarde de lire sterline, fata de 245 miliarde de lire in 2013, scrie Mediafax.

In Londra locuiesc 72 de miliardari, mai multi decat in oricare alt oras din lume, capitala britanica fiind urmata la mare distanta de Moscova, unde traiesc 48 de miliardari. Pe locul al treilea se afla New York, cu 43 de miliardari, San Francisco cu 42, Los Angeles cu 38 si Hong Kong cu 34.

Cei 104 miliardari care locuiesc in Marea Britanie au averi cumulate de 301,13 miliarde de lire (368,75 miliarde de euro).

Potrivit topului de anul trecut, in Marea Britanie erau 88 de miliardari, cu averi cumulate de 245,66 miliarde de lire (300,8 miliarde de euro).

In prezent, averile cumulate ale miliardarilor din Marea Britanie sunt peste nivelul dinainte de declansarea crizei financiare, de 201,99 miliarde de lire (247 miliarde de euro), inregistrat in 2008.

In schimb, conform datelor publicate vineri, PIB-ul pe cap de locuitor din Marea Britanie, indicator folosit la masurarea averii medii a populatiei, a scazut de la un maxim atins in 2008. pe care nu il va depasi, conform estimarilor, inainte de 2017.

Potrivit organizatiei umanitare Trussell Trust, cea mai importanta banca de alimente din Marea Britanie, numarul persoanelor care au solicitat ajutoare alimentare de urgenta a crescut cu 163% in decurs de un an, la sfarsitul lunii martie fiind in aceasta situatie 913.000 de persoane.

Cifra este considerata socanta de Trussell Trust, intrucat nu include persoanele care au cerut ajutor altor organizatii si nici pe cei carora le-a fost rusine sa solicite acest tip de sprijin.

In fruntea topului miliardarilor se afla fratii Sri si Gopie Hinduja, originari din India, care conduc Hinduja Group si au o avere estimata la 11,9 miliarde de lire.

Magnatul rus Aliser Usmanov, actionar la clubul de fotbal Arsenal, detinatorul unei averi de 10,65 miliarde de lire, a cazut pe pozitia a doua.

Cel mai bogat britanic este ducele de Westmister, cu o avere de 8,5 miliarde de lire, aflat pe locul 10.

Alte figuri cunoscute din acest top sunt patronul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici (8,52 miliarde lire), proprietarul Sports Direct, Mike Ashley (3,75 miliarde lire ) si fondatorul Virgin Group, Sir Richard Branson (3,6 miliarde lire).

In top 10 se afla in ordine fratii Sri si Gopie Hinduja, cu 11,9 miliarde lire (+1,3 miliarde lire), Aliser Usmanov, cu 10,65 miliarde lire (-2,65 miliarde lire), Lakshmi Mittal si famila sa, cu 10,25 miliarde lire (+250 milioane lire), Len Blavatnik, cu 10 miliarde lire (-1 miliard de lire), Ernesto si Kirsty Bertarelli, cu 9,75 miliarde lire (+2,35 miliarde lire), John Fredriksen si familia, cu 9,25 miliarde lire (+450 milioane lire), David si Simon Reuben, cu 9 miliarde lire (+719 milioane lire), Kirsten si Jorn Rausing, cu 8,8 miliarde lire, (+3,69 miliarde lire), Roman Abramovich, cu 8,52 miliarde lire (-780 milioane lire) si ducele de Westminster, cu 8,5 miliarde lire (+700 milioane lire).

Sursa foto: Londra, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri