Eurobank EFG Group a inregistrat un profit net consolidat in primul semestru al acestui an de 318,1 milioane euro, in crestere cu 41,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar pentru sfarsitul lui 2006, banca estimeaza un profit net de 615 milioane de euro, informeaza NewsIn. Majorarea profitului bancii elene s-a datorat cresterii sustinute a creditelor si veniturilor din comisioane, precum si a unui cost echilibrat, peste asteptarile pietei.

Veniturile nete din dobanzi din prima jumatate a anului au crescut cu peste o cincime pana la 758 milioane euro, conform asteptarilor analistilor, fata de 629,5 milioane euro, cat era dupa primul semestru al anului trecut. Dobanzile si comisioanele au crescut cu 23,1% pana la 220,1 milioane euro, intrecand previziunile analistilor, ca urmare a cresterii dobanzilor asociate pietei de capital.

Venitul total s-a majort cu 23% fata de prima jumatate a anului trecut, respectiv de la 887,7 milioane euro pana la 1,09 miliarde euro, avand la baza activitatile de administrare a activelor, de private banking si de asigurare. Volumul total al creditelor acordate pana la sfarsitul primului semestru al acestui an s-a ridicat la 30,4 miliarde euro, cu aproape un sfert mai mult decat in perioada similara a anului trecut. Creditele neperformante au detinut 3% din totalul creditelor acordate.

Depozitele au avut un volum total de 21,4 miliarde euro, dupa primul semestru din 2006, in crestere cu 21,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in vreme ce activele au totalizat 47,8 miliarde euro, in crestere cu 22,6% raportat la an. Castigul anualizat pe actiune a ajuns la 1,56 euro dupa primul semestru al acestui an, de la 1,19 euro cat era in urma cu un an.

Intarirea pozitiei in Romania

Reprezentantii Eurobank au mai spus ca la sfarsitul anului va fi prezenta in sapte tari cu peste 1.000 puncte de vanzare. in Romania, grupul elen detine pachetul majoritar de actiuni de la Bancpost (62,98%), la care a inceput o noua etapa in dezvoltarea retelei teritoriale. Astfel, pe langa lansarea unui nou tip de unitati bancare pe care Bancpost a inceput sa le deschida din iunie, impreuna cu modernizarea celor exinstente dupa modelul celor noi, banca a mai pus la dispozitia clientilor corporativi 20 centre de afaceri.

Extinderea retelei a fost accelerata, in urma abandonarii cursei pentru Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) de catre grupul elen, astfel incat Eurobank se asteapta , potrivit raportului financiar pe primul semestru din 2006, ca Bancpost sa atinga un numar total de 210 sucursale si agentii in Romania.

In acelasi timp, Bancpost a inregistrat cresteri semnificative ale creditelor pentru corporatii, populatie si credite imobiliare, in prima jumatate a acestui an. Operatiunile de leasing au continuat sa creasca odata cu lansarea de noi produse pentru clientii corporativi, in vreme ce pe piata de capital, EFG Eurobank Securities se situeaza printre primele zece case de brokeraj din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri