Doi mari producatori de televizoare cu ecran pe baza de cristale lichide (LCD), LG Electronics (Coreea de Sud) si Sharp Corp. (Japonia), au apreciat joi ca preturile televizoarelor LCD vor scadea anul viitor cu aproximativ 20-30 procente, pe fondul supraproductiei si reducerilor de costuri.
"Anul trecut, am inregistrat o scadere de 30 de procente a preturilor pentru televizoarele cu plasma si o scadere putin mai mare pentru televizoarele LCD. Anul viitor, ne asteptam la o scadere similara", a declarat directorul de marketing de la LG, Young Chan Kim, cu ocazia salonului de echipamente electronice de larg consum IFA, ce se desfasoara zilele acestea la Leipzig (Germania), informeaza Rompres.

Aceeasi idee a fost sustinuta de presedintele grupului Sharp, Katsuhiko Machida, insa acesta a apreciat ca va fi vorba de o scadere de pret de ordinul a 20 de procente. 'Pentru anumite segmente ne asteptam la o scadere de pret de 30 de procente, pentru altele de doar 15 procente. Per ansamblu, piata ar urma sa se confrunte cu o scadere de pret de 20 de procente', a declarat Katsuhiko Machida.

De asemenea, LG si-a reiterat obiectivul de a deveni cel mai mare producator de dispozitive de afisare in 2007, in prezent concernul sud-coreean fiind, potrivit firmei de consultanta DisplaySearch, al doilea producator mondial de televizoare cu plasma si al cincilea producator mondial de televizoare LCD. in plus, Young Chan Kim a apreciat ca televizoarele cu plasma vor coexista cu televizoarele LCD si in viitor, avand in vedere ca tehnologia cu plasma este destinata in special televizoarelor cu diagonala mare, peste 42 de inchi.

Presedintele grupului Sharp, Katsuhiko Machida, a dezvaluit ca firma sa vrea sa-si creasca cota de piata de la 10 la 15 procente din piata mondiala. Cruciala in acest sens va fi piata europeana, unde Sharp estimeaza ca multi consumatori vor dori sa cumpere televizoare noi in 2007. Toate acestea au loc pe fondul procesului de trecere de la televiziunea analogica la cea digitala, proces ce ar urma sa inceapa in 2007 si sa se incheie in 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri