Autoritatea antitrust europeana va amenda companiile acuzate ca s-au inteles asupra preturilor la bitumul folosit pentru asfaltare, au declarat surse apropiate acestui caz, conform NewsIn
Compania British Petroleum a atras atentia asupra cartelului, dar potrivit unei surse este foarte posibil ca BP sa nu fie amendata. Cartelul este investigat de patru ani si ii vizeaza pe gigantii petrolieri Total, Shell si Exxon Mobil, precum si un grup de firme de constructie olandeze, dupa cum a reiesit dintr-un document publicat din greseala pe internet in urma cu doi ani. In mod normal, comisia nu dezvaluie numele companiilor pe care le cerceteaza. Amenzile ar putea fi stabilite la o intalnire a comisarilor europeni ce va avea loc la 13 septembrie, au precizat sursele.

Firma Total a refuzat sa comenteze, iar grupurile Shell si ExxonMobil nu au putut fi contactate. Cazul a fost gestionat de catre comisarul pentru piata interna si servicii Charlie McCreevy, deoarece comisarul pentru concurenta Neelie Kroes face parte de aproape 15 ani din consiliul de administratie al unei dintre firmele anchetate, compania olandeza Ballast Nedam.

Printre celelalte firme investigate se numara Kuwait Petroleum, grupul suedez specializat in bitum Nynas, rafinaria Smid & Hollander a firmei olandeze Esha Group si constructorii olandezi BAM Group, Heijmans, Dura Vermeer si Koninklijke Volker.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri