Companiile rusesti producatoare de aluminiu RUSAL si SUAL ar putea completa marti sau miercuri procesul de fuziune, creand astfel o companie controlata de Kremlin in valoare de 30 de miliarde de dolari, care ar furniza 12% din totalul mondial de aluminiu, au precizat surse apropiate de acest proces
Acordul de fuziune ar contine prevederi asemanatoare celor din memorandumul semnat in urma cu o luna si care stipulau ca grupul RUSAL va prelua 64,5% din viitoarea companie ce va rezulta din acesta fuziune, conform unui cotidian din Rusia. Surse din cadrul celor doua companii au confirmat ca fuziunea este iminenta. SUAL si RUSAL au refuzat sa ofere informatii suplimentare, potrivit NewsIn. Consiliul de administratie al SUAL se intruneste marti si presa de specialitate este de parere ca va fi discutat viitorul acord de fuziune.

Cotidianul de afaceri Vedomosti a precizat ca acordul va fi semnat miercuri si structura acestuia va fi similara cu memorandumul care i-a oferit grupului SUAL 21,5% din viitoarea companie iar grupului elvetian Glencore 14%.

Cotidianul Kommersant a precizat de asemenea ca fuziunea a primit acordul presedintelui rus Vladimir Putin, care la sfarsitul saptamanii trecute s-a intalnit cu detinatorul RUSAL, Oleg Deripaska, cu principalul actionar al SUAL Viktor Vekselberg si un important reprezentant al Glencore. Cotidianul a adaugat ca un parlamentar din partidul Rusia Unita, Valery Draganov, va fi numit director general adjunct al nou-createi companii, responsabil de comunicarea cu relatiile cu insitutiile de stat.

Aceasta companie ar deveni principalul producator mondial de aluminiu, intrecand concurentii directi Alcoa Inc. si Alcan Inc. Momentan RUSAL ocupa pozitia a treia pe plan mondial, producand 8,5% din cantitatea mondiala de aluminiu.

Reprezentantii companiei RUSAL au estimat ca productia de aluminiu sa creasca, pana in 2013, de aproape doua ori, pana la cinci milioane de tone anual. Compania se afla, deja, in colaborare cu SUAL, pentru a realiza proiectul Komi Aluminium, din nord-vestul Rusiei, investitie de peste 1,2 miliarde de dolari, care va implica o crestere a productiei de bauxita, materia prima folosita. Pe de alta parte, SUAL estimeaza o productie anuala, pana in 2012, de 2,2 milioane de tone de aluminiu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri