Fostul director al TelecomItalia, Marco Tronchetti Provera, a declarat, in cadrul unui interviu publicat, miercuri, de Financial Times, ca premierul italian Romano Prodi stia "cu siguranta" de posibilitatea ca filiala de telefonie mobila TIM a grupului sa fie vanduta, relateaza Reuters citat de NewsIn. Comentariile aparute in ziar contrazic afirmatiile lui Prodi, care a sustinut ca nu stia despre aceasta oferta, mai scrie FT.

Marco Tronchetti Provera a declarat ca i-a explicat lui Prodi ca "era nevoie de flexibilitatea capitalului si ca, din acest motiv, exista posibilitatea de a vinde o parte din reteaua de telefonie fixa, dar si o parte din filiala de telefonie mobila TIM"

"I-am mentionat premierului ca trebuie sa fim independenti. TIM a fost adusa in discutie, fara dubiu", a adaugat Tronchetti. Fostul director al companiei italiene a declarat ca era nevoie de acea flexibilitate solicitata, "pentru a putea profita de toate oportunitatile oferite de noua generatie de retele telefonice", dar ca, la acea vreme, nu fusese luata nici o decizie de a vinde vreo parte de capital.

Tronchetti a demisionat din functia de conducere de la Telecom Italia la jumatatea lunii septembrie, dupa un conflict public cu Prodi.Tronchetti dezvaluia, la inceputul lui septembrie, planul de a imparti cea de-a cincea mare companie de telecomunicatii din Europa in trei unitati distincte, pentru fiecare parte a retelei, respectiv pentru reteaua fixa, pentru reteaua de telefonie mobila TIM si pentru cea dedicata operatiunilor media.

Prodi se temea ca noua structura ar putea duce la vanzarea TIM si l-a atacat pe Tronchetti, din cauza strategiei acestuia, mai scrie Reuters. Cu doi ani in urma, grupul italian a cheltuit sume importante pentru a cumpara TIM si pentru fuziunea acesteia cu Telecom Italia.

Primul ministru italian a fost numit mincinos, saptamana trecuta, in fata parlamentului, in timp ce acesta isi apara punctul de vedere, in conflictul cu Telecom Italia, spunand ca nu a existat nici un plan de a interveni in operatiunile companiei sau de a o renationaliza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri