Compania de transport aerian Emirates Airlines din Dubai, care a comandat de la compania Airbus 43 de aeronave gigant A380, a cerut compensatii de 150 de milioane de lire sterline (223 milioane de euro) pentru intarzierea livrarilor.
Emirates Airlines este cel mai important client al Airbus pentru avioanele sale gigant A380. Patronul Emirates Airlines, Tim Clark, s-a decis sa ininteze cererea de compensatii catre conducerea Airbus saptamana trecuta, dupa anuntul celei de-a treia din intarzieri de livrare a aeronavelor gigant A380, a precizat cotidianul, citand surse din industria aeronautica.

Conform surselor citate, Tim Clark s-ar fi decis chiar inainte de ultimul anunt pAirbus rivind intarzierea livrarii, sa reduca numarul de aeronave comandate si sa solicite compensatii. Este pentru a treia oara, din septembrie 2005, cand Airbus intarzie livrarile modelului A380 al Airbus, program vedeta al companiei estimat la aproximativ 12 miliarde de euro, ultimul motiv invocat fiind probleme la sistemul de cablare al cabinei.

O alta companie de aeronautica, Virgin Airlines, detinuta de miliardarul Richard Branson, planuieste sa ceara compensatii de 20 de milioane de lire sterline (30 milioane de euro) pentru intarzierile de livrare a celor sase aeronave A380 comandate de la Airbus, informeaza NewsIn. Acestor companii li se va alatura si grupul australian Quantas, care, conform cotidianului The Observer, va cere compensatii in valoare de 40 de milioane de lire sterline (60 milioane de euro). The Observer adauga ca grupul australian planuieste sa renunte la comanda sa de modele A380 si sa de orienteze spre alte modele produse de Airbus.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri