Directorul Uber, Travis Kalanick, a anuntat joi noaptea ca se va retrage imediat din echipa de consiliere economica a presedintelui Donald Trump. Decizia CEO-ului are legatura cu criticile dure pe care le-a primit din partea angajatilor si a clientilor, care au amenintat chiar sa boicoteze aplicatia de ”ride-sharing” din Statele Unite, transmite BBC.

Echipa de consiliere economica ar urma sa se intalneasca in cursul zilei de vineri, iar un membru important ramane directorul executiv al Tesla, Elon Musk. Uber este doar una dintre companiile tech ingrijorate de impactul ultimelor restrictii antiimigrationiste asupra fortei de munca, iar compania a pus bazele unui fond legal de 3 milioane de dolari pentru a-i ajuta pe cei afectati de implementarea ordinului executiv semnat de Donald Trump, care suspenda temporar primirea refugiatilor si blocheaza intrarea cetatenilor din sapte tari musulmane in Statele Unite, conform News.ro.

Printre persoanele afectate s-ar putea numara inclusiv soferii Uber. Totusi, Elon Musk este hotarat sa participe in continuare la intalnirile echipei de consiliere economica, in ciuda criticilor la adresa sa. ”Consilierii doar ofera simple sfaturi si participarea nu inseamna ca sunt de acord cu actiunile administratiei. Ne vom exprima obiectiile cu privire la ultimul ordin executiv care priveste imigratia si vor oferi sugesti pentru o schimbare de politica”, a scris directorul executiv al Tesla pe Twitter.

Kalanick a explicat ca participarea la intalnirile echipei de consiliere economica nu a insemnat sprijinirea presedintelui Donald Trump.

”Am vorbit mai devreme cu presedintele despre imigratie si despre problemele din comunitatea noastra. Presupunerea implicta ca Uber si-a exprimat in vreun mod sustinerea pentru agenda administratiei Trump a creat un adevarat clivaj intre perceptie si realitate, intre ceea ce cred oamenii ca suntem si cine suntem”, a declarat CEO-ul Uber.

Sursa foto: Shutterstock/lev radin

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri